Logo Manuel Maldonado isologo cobre transparenteOficines

Carrer Concha Espina

Alburquerque – Badajoz

Extremadura – Espanya

(+34) 924 40 11 90

Projecte Devesa

Ecosistema

La Devesa, entorn natural tractat per la mà de l’home, considerat un dels ecosistemes agraris més ecològics de la Terra.

Sense límits definits, grans extensions de pastura, arbres i bestiar, propis i permanents els dos primers; extern és el bestiar i necessari per a la sostenibilitat i la conservació de l’entorn.

Espai amb una gran biodiversitat, amb alzinars productors de gla, aliment essencial per al desenvolupament en condicions òptimes del porc ibèric pur.

L’ambiciós projecte de Manuel Maldonado

Manuel Maldonado aconsegueix a la seva finca de la devesa extremenya culminar un ambiciós projecte poblant-la de fauna pròpia de l’ecosistema. Al porc ibèric, animal que ocupa més espai de devesa, i als animals salvatges com els porcs senglars que habiten aquestes terres, s’uneixen el bestiar boví i el ramat d’ovelles.

Equilibri ambiental
bestiar i natura

La devesa és una pastura amb conjunts d’arbres dispersos: s’estén per àmplies zones formant un equilibri perfecte que combina l’explotació per l’ésser humà i la conservació dels recursos naturals.

Per a qui la devesa es mantingui en bones condicions, a més dels porcs ibèrics, necessita remugants que mengin les pastures seques. Tant el boví com l’oví s’alimenten dels productes de la devesa, el seu hàbitat natural.

El bestiar oví i el boví són espècies que contribueixen a aquesta conservació a través del pasturatge, sent determinant per a la regeneració de l’arbrat. Una justa densitat de bestiar boví i el foment de la ramaderia ovina permeten un ràpid desenvolupament de brots d’alzina i surera.

Bestiar Boví Berrenda

A Maldonado apostem pel bestiar boví de raça berrenda de subvarietat milflors. Aquesta raça autòctona recuperada té una gran capacitat d’infiltració de greix, similar a l’ibèric, una característica que dóna l’alimentació a la devesa, amb èpoques de gran abundància d’aliments en què els animals s’engreixen, i altres èpoques d’aprofitament òptim.

L’explotació de bestiar boví té com a objecte produir bous: la carn és de sucositat extrema, i sabor elegant i intens. El greix és molt subtil i té un bouquet extraordinari.